Over Louis

Geboren in april 1977 en opgegroeid in Oost-Souburg. Na mijn basisschool ben ik naar het katholieke St. Willibrordcollege (tegenwoordig het Ostrea Lyceum) in Goes gegaan, waar ik in 1995 mijn HAVO diploma behaalde.

Na de Havo ben ik in eerste instantie ingestroomd in de ‘inservice opleiding verpleegkundige A’ via het Admiraal de Ruijter Ziekenhuis. Helaas kwam het door een reorganisatie na de voorbereidende periode niet tot een vaste baan. Na een heroriĆ«ntatie op mijn vaardigheden en interesses besloot ik om een opleiding in een technische richting te volgen. Dit heb ik gedaan in de vorm van een (gedeeltelijke) opleiding elektrotechniek en Technische Informatica (MBO oude stijl) aan het ROC Zeeland.

Na mijn huwelijk in 2000 ging ik aan de slag op basis van certificaten die ik behaald had op het ROC Zeeland. Zo was ik een aantal jaren actief als (2e) elektromonteur voor diverse werkgevers.

In 2002 ben ik een geheel andere richting ingeslagen door het volgen van een opleiding tot toezichthouder en daarna te werken als toezichthouder in voornamelijk Vlissingen.

Toen mijn echtgenote in 2003 beviel van onze zoon, moest ik een aantal jaren mantelzorg verlenen. Hierdoor ben ik tot 2006 niet professioneel aan het werk geweest; wel was ik als vrijwilliger actief met allerlei kleine projecten.

In 2006, toen mijn hulp thuis niet meer de gehele dag nodig was, ben ik aan de slag gegaan als klantadviseur. Dat werk deed ik met veel plezier en gedrevenheid tot medio 2009. Daarna werd mijn tijdelijk contract niet langer verlengd.

Van juni 2009 tot in augustus 2010 was ik betrokken bij een groot project in de haven van Vlissingen, waarbij ik mij heb gericht op alle voorkomende administratieve handelingen. Dit liep uiteen van het voeren van de urenadministratie tot het afhandelen van correspondentie met de opdrachtgever.

Direct na het aflopen van het project in de haven stapte ik over naar de afdeling Customer Services van een groot internationaal bedrijf, waar ik verantwoordelijk was voor de contacten met voornamelijk Griekenland.

Nadat de collega die ik verving terugkeerde, stopte voor mij deze functie en vond ik werk bij een landelijke gemeente in Zeeland. Daar was ik medewerker handhaving/toezichthouder. Na afloop van het zomerseizoen werd ik helaas langdurig ziek, waardoor ik ruim een jaar thuis zat.

BeFunky IMG 7148 2 jpg
Na mijn herstel kon ik wederom bij het grote internationale bedrijf aan de slag waar ik reeds eerder gewerkt had. Mijn taken daar waren gelegen in de ‘supply chain’ en dan zeer specifiek in voorraadcontrole en -beheer. Tijdens mijn werk daar is de organisatie overgestapt naar het moderne software van SAP. Van deze overgang en het intensieve gebruik dat komt kijken bij het vergelijken en weer in lijn brengen van de datastromen, deed ik een gedegen kennis van SAP op.

Nieuwe kansen en mogelijkheden boden zich aan en ik kon van mijn hobby als verkeersregelaar ook mijn beroep maken. Ik ben opgeklommen van de gewone verkeersregelaar op de straat naar iemand met meer verantwoordelijkheden en kreeg de verantwoording over de bedrijfstak in zeeland. Een intense, drukke en spannende tijd!

Doorgroeien is altijd leuk en een van de klanten waar ik veel contact mee had bood mij een nieuwe uitdaging aan. Nu ben ik dus hard aan het groeien in deze baan en zie ik voor de toekomst nog vele kansen die ik maar hoef aan te gaan.